Home » Nieuws » Bitcoin daalt toch weer tot onder de $30.000

Bitcoin daalt toch weer tot onder de $30.000

Het blijft schommelen met de Bitcoin, en het vertrouwen in de markt is nog lang niet hersteld. Dit blijkt wel weer uit de koers van vandaag, donderdag 2 juni. We hoopten dat de BTC koers boven de $30.000 zou blijven, maar ‘s werelds grootste en bekendste cryptocurrency daalde woensdag 6,9% tot $ 29.555,35 en verloor $ 2262,81 ten opzichte van de vorige slotkoers.

Deze koers stand was 38,9% lager dan het hoogste punt van dit jaar van $48.234 op 28 maart.

De Ether, de munt van het ethereum blockchain-netwerk, daalde ruim 7,52% tot $1794,68 en verloor $145,87 ten opzichte van de vorige afsluiting.

Gisteren zagen we Bitcoin in de vroege morgen stijgen naar een hoogtepunt van $31.956, maar begon daarna snel terug te lopen tot onder de $30.000. De redenen daarvan zijn voornamelijk de marktangst over inflatie en het monetaire beleid van de Fed. Dit stuurden bitcoin en de bredere markt weer in het rood.

Niet alleen Bitcoin en Ethereum hebben het moeilijk. Bijna alle alternatieve cryptocurrencies (altcoins) daalden woensdag ook, velen nog harder dan de BTC. Solana daalde bijvoorbeeld met 10% in de afgelopen 24 uur. Handel in Solana werd zelfs tijdelijk geschorst.

Crypto verlies loopt op

Mei was een moeilijke maand voor de gehele financieele wereld, zowel voor de aandelen als crypto munten. Tijdens de laatste week van mei beleefden bitcoin en aandelen een korte opleving, waardoor een bredere neerwaartse trend in prijzen werd onderbroken. De handelsomstandigheden dit jaar zijn niet de meest gemakkelijk, wat voor een hoop beginnende crypto investeerders slecht heeft uitgepakt. Vergeleken met vorige jaren is het verlies % in deze maanden groter dan dat we eerder zagen.

MATIC, SHIB, SOL en AVAX daalden afgelopen maand met meer dan 40% en zijn tot nu toe met meer dan 60% gedaald.

Altcoin Overzicht

Polygon ondersteunt KYC: Ethereum-schaalsysteem Polygon verhoogt zijn know-your-customer (KYC) -cheques voor potentiële investeringen en subsidies in India.

Waves moet algoritme tweaken voor zijn stablecoin: het algoritme dat de neutrino USD (USDN) stablecoin van het Waves-protocol aandrijft, heeft aanpassingen nodig. Dit komt na twee recente de-peggings van de Amerikaanse dollar. Ook heeft USDN overeenkomsten in ontwerp met Terra’s UST, die in mei volledig instortte. De Waves token is de afgelopen 24 uur 21% gestegen.

Altcoin Handel

Ondanks alle problemen die we deze maanden zien op de crypto markten, blijven er geweldige kansen ontstaan voor goede investeringen in Bitcoin en Altcoins. De grote dalingen zijn vaak goede momenten om in te stappen. Bekijk een van de verschillende exchanges (lijst met Broker Reviews is ook aanwezig) voor een overzicht van het volledige aanbod.

Scroll to Top