Home » Nieuws » Crypto exchange BitMEX mede-oprichter krijgt 6 maanden huisarrest

Crypto exchange BitMEX mede-oprichter krijgt 6 maanden huisarrest

De koers van de BItcoin vandaag is €27,905.31. Het begint er naar uit te zien dat we in iet wat stabielere wateren terecht komen. Maar dat houdt niet in dat de drama’s in crypto land voorbij zijn.

Dat blijkt wel uit het feit dat de voormalige baas en mede-oprichter van de cryptocurrency-exchange BitMEX is veroordeeld tot zes maanden huisarrest nadat hij shuld heeft bekend voor het schenden van de U.S. Bank Secrecy Act, aldus Amerikaanse aanklagers.

Arthur Hayes, 36, zal ook een bedrag van $10 miljoen moeten betalen moeten en heeft een proeftijd van twee jaar gekregen. De straf is opgelegd voor het niet opzetten van een antiwitwasprogramma bij de crypto exchange BitMEX, dat hij in 2014 samen met Benjamin Delo en Samuel Reed oprichtte. Hayes wrd vorige week veroordeelt door de federale rechtbank in Manhattan.

“Tijdens het bouwen van een cryptocurrency-platform dat hem miljoenen dollars opleverde, tartte Arthur Hayes moedwillig de Amerikaanse wet die vereist dat bedrijven hun steentje bijdragen om misdaad en corruptie te voorkomen”, zei Damian Williams, de hoogste federale aanklager in Manhattan, in een verklaring.

Aanklagers hadden een voorbeeld willen stellen en hadden een “aanzienlijke” gevangenisstraf geëist met een veel hogere boete. De $10 miljoen zou niet genoeg zijn om andere cryptocurrency-bedrijven af ​​te schrikken van soortgelijk gedrag. De advocaten van Hayes hadden een proeftijd aangevraagd, zonder huisarrest.

Witwassen van crypto

Hayes en zijn twee mede verdachten werden in 2020 beschuldigd van het niet implementeren van een “know your client”-vereiste, iets wat noodzakelijk is volgens de federale wetgeving. Aanklagers zeiden dat BitMEX “in feite een platform voor het witwassen van geld” was, en dat Hayes niets heeft gedaan nadat hij in 2018 hoorde van de beschuldigingen dat BitMEX werd gebruikt om de opbrengst van een cryptocurrency-hack wit te wassen.

BitMEX stemde vorig jaar er al mee in om tot $ 100 miljoen aan boetes te betalen voor afzonderlijke zaken van het onwettig accepteren van geld van klanten om cryptocurrency te verhandelen zonder te zijn geregistreerd, en het niet uitvoeren van klantonderzoek.

Het is altijd belangrijk om eerst goed te onderzoeken wat een goede exchange is. Online vind je altijd ervaringen van anderen, en als er sprake was van overtrdeingen dan vind je er daar informatie over. Ook zijn er websites als cryptogokken.com om te helpen bij het maken van een keuze. Hier worden de meest bekende exchanges gechecked en gereviewed. En niet alleen brokers en exchanges, ook alle crypto casino’s waar je kunt bitcoin gokken worden een voor een doorgenomen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie tot je beschikking hebt voordat je besluit ergens geld naar over te maken.

Scroll to Top