Home » Nieuws » Wat is GameFi, en hoe kun je geld verdienen met het spelen van videogames?

Wat is GameFi, en hoe kun je geld verdienen met het spelen van videogames?

Online geld verdienen, als extra’tje of als full-time job, is een trend die ieder jaar gestaag door blijft groeien. Wat relatief nieuw is, is het geld winnen en verdienen met het spelen van video games. Tot nu toe was voornamelijk het gokken, met crypto of traditionele currency, de manier om spelender-wijs wat geld in je zak te stoppen. Maar door de opkomst van de digitale currencies, en de gehele infrastruktuur daar omheen, ontstaan er snel nieuwe opties. GameFi lijkt daar de grootste nieuwe hype van te zijn.

Wat is GameFi, en hoe kun je geld verdienen met het spelen van video games?
De term “GameFi” is een samen voegsel van de woorden “Gaming” en “Finance”. Het combineert cryptocurrency, blockchain, NFT’s met de regels en mechanica in gaming, om zo een ​​virtuele wereld te creëren waar spelers actief in deelnemen, plezier hebben en ondertussen geld mee verdienen.


Hoe werkt GameFi?

Wat GameFi zo interessant maakt is het feit dat het werkt volgens een “play-to-earn” model. Dit houdt in dat je geld verdient door het spelen van een game en het doorlopen van al de levels in het spel. Financieele vergoedingen in dit geval kunnen cryptocurrency, in-game tokens en NFT’s zijn. Naarmate de populariteit van een specifiek spel toeneemt, groeit uiteraard de waarde van tokens en NFT’s waardoor er ook nog echte klappers kunnen worden gemaakt.

Het play-to-earn principe kennen we al vrij lang, maar wat nieuw is, is het gebruik van dit principe op de Blockchain. De Blockchain technologie, met smart-contracts en tokens vind je in veel elementen van deze spellen terug.

Tokens die worden verdiend met een specifiek spel, kunnen direkt omgezet worden in een cryptocurrency naar keuze. Om te cashen kan je er voor kiezen om het in Bitcoin om te zetten en vervolgens om te wisselen naar fiat-valuta.

Bijna alle GameFi projecten bevatten de eerder benoemde NFT’s, een groot pluspunt. Ze zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Ieder outfit, skin, elk wapen en land in deze spellen zijn uniek. Dit maakt het goederen die verhandelt kunnen worden als NFT’s. Je kunt ze kopen en verkopen op in-game marktplaatsen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om functies op het DeFi network uit te voeren. Zo zijn er ook mogelijkheden om een passief inkomen te onttrekken met Staking en Minting opties.

Het aanbod van ‘GameFi spellen’ blijft gestaag groeien, en ieder spel is weer anders. Maar wat ieder spel vereist is dat je als speler een crypto wallet hebt. Dit is om de in-game tokens en NFT’s die je verdient op te kunnen slaan. Zorg er ook voor dat jouw wallet alvast geladen is met crypto currency, want bij veel GameFi games moet je eerst jouw start personages kopen.

Voordelen van GameFi

Spelen om te verdienen

Het allergrootste voordeel van GameFi games is uiteraard het feit dat je geld verdient met het spelen van een van je favoriete spellen. Waar voorheen alleen de game studio’s verdienden door in-app purchases (voor extra levens bijvoorbeeld), zijn het nu dus ook de spelers die mee profiteren.

Er zijn zelfs voorbeelden waar mensen full-time ‘werken’ en een salaris verdienen met GameFi games. Axie Infinity is een voorbeeld waarbij dat mogelijk is.

Eigendom veiligstellen

Het feit dat er NFT’s in de spellen worden gebruikt, vergroot de mogelijkheden om geld te verdienen, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat de aangeschafte artikelen (skins, wapens, etc ) daadwerkelijk in jouw beheer zijn. Op deze manier zijn game purchases beveiligt, en kan de spel ontwikkelaar niets doen om dit van je af te nemen. Of in geval van storing hoef je ook niet bang te zijn dat jouw outfits, vlaggen, etcetera verdwijnen. En omdat het nu jouw eigendom is, kan je er ook mee handelen.

Klant loyaliteit

Je kunt je ook voorstellen dat het feit dat je actief onderdeel bent van het spel, onderdelen van het spel beheart, dat er een enorme klantloyaliteit onstaat. Hoe meer loyale klanten, hoe meer waard de tokens en NFT’s worden.


Meest bekende GameFi-spellen

1. Axie Infinity:
Waarschijnlijk een van de meest Populaire GameFi games is Axie Infinity. Sky Mavis, gevestigd in Vietnam, is de studio die het ontwikkeld heeft. Je kunt het beschrijven al seen combinatie tussen Pokémon en CryptoKitties. In dit spel fokken, trainen en verzamelen de spelers schattige wezens genaamd Axies, en verdienen de spelers in-game tokens die ‘Smooth Love Potions’ (SLP) worden genoemd. In augustus 2021 behaalde Axie infinity al een omzet van $ 1 miljard, samen met 1,8 miljoen dagelijkse gebruikers.

2. Decentraland:
Decentraland is begonnen al seen 2D-gepixeld rasterplatform, maar heeft zich ontwikkeld tot een 3D virtual reality-universum, waarin spelers virtueel land kunnen kopen, ontwikkelen en weer kunnen verkopen. Het spel is een van de meest populaire bestemmingen geworden om een ​​metaverse te beginnen. Kan ik hier echt geld mee verdienen? Wel, In november 2021 kocht een groep investeerders een stuk grond op Decentraland voor $ 2,4 miljoen, dus ordeal zelf 😊

3. CryptoKitties:
Bij CryptoKitties, een spel dat gebouwd is op de Ethereum-blockchain, verzamelen en fokken spelers verschillende katten. Ieder gegenereerde kat of kitten, CryptoKitties genaamd, is een unieke NFT. En je raad het al, deze NFT’s kun je verkopen. Als het ware ben je een virtuele fokker die er voor kan kiezen om voor al zn katten te blijven zorgen, of om ze te verkopen en zo winst te genereren. Vergis je niet, er zijn al CryptoKitties verkocht voor honderden Ethereum. Stel je eens voor dat die kleine van jou een beetje op de pc zit te spelen en zo jouw pensioen veilig stelt. Het kan zomaar gebeuren.


Conclusie

DeFi was de grote hype in crypto land in 2020 en is ondertussen een van de belangrijkste ontwikkelingen op blockchain gebied geworden. De integratie van DeFi met een wereldwijde gaming industrie die al miljarden genereert is daarom erg goed nieuws en gaat zeker voor een enorme hype zorgen. Dit is het moment om in te stappen, om zo nog een van de early adapters te zijn. Je zult zien dat in niet al te lange tijd ook jij mee doet en biedt op een zeldzame NFT skin voor een personage in je favoriete spel. Wij bij cryptogokken.com zijn uiteraard vooral gefocused op het gok aspect in de crypto wereld, en gokken met bitcoin is iets waar we nooit op uitgekeken zullen raken. Maar de toevoeging van de GameFi spellen is een echte gamechanger, en haalt geld verdienen met online spellen een beetje uit de grijze hoek. Mocht je liever een gokkast spel of roulette spelen, kies dan 1 van onze top 5 crypto casino’s op cryptogokken.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top