Home » Nieuws » Google lanceert Blockchain-divisie

Google lanceert Blockchain-divisie

Het bedrijf Google is naar verluidt begonnen met een nieuwe blockchain-gebaseerde divisie binnen zijn software Labs groep. De divisie zal zich ook bezighouden met andere gedistribueerde computer- en dataopslagtechnologieën. Hoewel het bedrijf op zijn hoede is geweest om zich te associëren met welke vorm van cryptocurrency dan ook, verklaarde Bill Ready, Google’s president of commerce dat ze veel aandacht besteden aan het gebied.

Google gaat ook voor de Blockchain

Google, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, lanceert naar verluidt een nieuwe blockchain-divisie als onderdeel van zijn Labs-groep. De divisie zal zich richten op “blockchain en data-opslag technologieën. Deze ontwikkeling wordt gezien als een reactie op hoe andere bedrijven zoals Meta/Facebook groeien om meer van deze nieuwe ontwikkelingen op te nemen in hun bedrijfsmodel.

Hoewel het bedrijf betrokken is geweest bij bepaalde blockchain-projecten, is het zeer terughoudend geweest om geassocieerd te worden met een cryptocurrency in het bijzonder. De nieuwe blockchain divisie zal zich richten op het experimenteren met deze gedecentraliseerde technologieën de Labs groep.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top