Home » Nieuws » Meta lanceert Meta Pay, een digitale wallet voor de metaverse

Meta lanceert Meta Pay, een digitale wallet voor de metaverse

Meta, de nieuwe naam van Facebook, heeft de lancering aangekondigd van Meta Pay, een nieuwe digitale portemonnee gericht op de ondersteuning van transacties in de metaverse. Meta Pay komt voort uit Facebook Pay, maar na de Meta rebranding is het nu de beurt aan de betalings service om de naam aan te passen. Het zal dezelfde functies blijven vervullen die Facebook Pay in het verleden deed, maar er word verder ontwikkeld zodat het ook als een universele manier van betalen voor goederen en diensten gebruikt kan worden met behulp van digitale identiteiten in de metaverse.

Volgens Mark Zuckerberg, de baas bij Meta, zal Meta Pay een oplossing zijn voor twee problemen in de metaverse: toegankelijkheid tot digitale goederen en bewijs van eigendom. Hierover vertelde hij het volgende:
“In de toekomst zullen er allerlei digitale voorwerpen zijn die je wilt maken of kopen – digitale kleding, kunst, video’s, muziek, ervaringen, virtuele evenementen, enzovoort. Bewijs van eigendom zal belangrijk zijn, vooral als je sommige van deze items met je mee wilt nemen over verschillende diensten”.

GEINTERESSEERD IN GOKKEN MET CRYPTO? VIND HIER DE BESTE BITCOIN CASINO BESTEMMINGEN!

Standaardisatie van de Metaverse

Waar Facebook pay gericht was op alles wat aan Facebook gerelateerd was, wil Meta met Meta Pay juist een brug slaan tussen de verschillende platformen die een eigen metaverse aanbieden. Eigenlijk een soort Web3 identiteit die aankopen van digitale items koppelt aan een enkele digitale identiteit, die crossplatform te gebruiken is. Dit zal voor betere ervaringen van gebrukers zorgen en meer mogelijkheden voor creators. Een standaardisatie zou ervoor moeten zorgen dat het Metaverse veel toegankelijker gaat worden voor de massa, die daar dan van meer en meer diesnten gebruik gaat maken. Dat zal vervolgens weer leiden tot een grotere afzet markt voor de ‘bouwers’ in het metaverse.

Om die standaardisatie te bereiken is Meta onlangs een samenwerking aangegaan met Microsoft en andere bedrijven zoals Epic Games om een open standaardgroep voor alles wat metavers te maken heeft op te richten. Aan de ene kant klinkt dat goed, aan de andere kant blijven we zo wel altijd onder de invloed van de grote industrieele jongens.

Als de voorspellingen uitkomen zal de Metaverse enorm gaan worden en een hele nieuwe industrie creeren, en daar wil meneer Zuckerberg natuurlijk graag op inspelen. In hoeverre het gaat lukken om Meta Pay de leidende payment provider van het Metaverse te laten worden is nog de vraag. Tot nu toe slokte Facebook alles op wat op haar weg kwam, maar in de crypto wereld loopt dat net iets anders. Net zoals er meerdere interesante metaverse projecten zijn opgestaan, is het wachten op andere spelers op de markt die met hun eigen wallet zullen gaan komen. Een van de punten die zoveel mensen aansprak als het op crypto aankomt is het feit dat er eindelijk een manier is ontstaan om onafhanklijk en gedecentrliseerd diensten uit te voeren. Je begrijpt dat als FB, Microsoft en dat soort jongens instappen van dit idee weinig over blijft.

Een ding staat in ieder geval vast, de Metaverse is here to stay en zal de komende jaren enorm gaan groeien. Je zult steeds meer over verschillende toepassingen en mogelijkheden gaan horen. Dus ben jij actief in de crypto wereld, dan is het zeker de moeite waard om je eens in de verschillende Metaverse projecten te verdiepen.

Er zijn ook verschillende coins op de markt die verschillende Metaverse projecten ondersteunen, en interessante investeringen kunnen blijken te zijn. Sandbox en Decentraland zijn daar de bekendste voorbeelden van. Deze coins kun je bij een van de vele brokers aanschaffen.

Scroll to Top