Home » Nieuws » Tientallen beroemdheden, waaronder Bieber en Madonna, in rechtszaak over ‘NFT-fraude’ van Yuga Labs

Tientallen beroemdheden, waaronder Bieber en Madonna, in rechtszaak over ‘NFT-fraude’ van Yuga Labs

In de aanklacht word beweert dat celebrity endorsements van de Bored Ape Yacht Club NFT’s en de ApeCoin tokens hebben geleid tot financieel verlies voor investeerders.

Verschillende beroemdheden, zoals onder andere Madonna, Justin Bieber, Paris Hilton en Jimmy Fallon worden bij de zaak betrokken, omdat zij zich lieten gebruiken (betalen) om de diensten en services van Yuga Labs te promoten. Dit heeft, volgens de aanklacht, tot financieele schade voor de investeerders geresulteerd.

>> GOKKEN MET CRYPTO IS ANONIEM, VEILIG EN EENVOUDIG. BEZOEK BETS.IO NU MET 100 GRATIS SPINS + 100% BONUS

De rechtszaak is aangespannen door “investeerders” die Yuga Labs NFT’s kochten, waaronder Bored Ape Yacht Club (BAYC) of ApeCoin. Zij worden vertegenwoordigd door Scott+Scott Attorneys at Law LLP, die al eerder betrokken waren bij grote crypto fraude zaken. Wat Yuga Labs kwalijk word genomen is dat het beroemdheden heeft gebruikt om haar produkten te promoten met’misleidende informatie’.

De rechtszaak beweert dat BAYC en verwante NFT’s “sterk steunen op de perceptie dat ‘lid worden van de club’ investeerders status verleent en hen toegang verschaft tot evenementen, voordelen en andere lucratieve investeringsmogelijkheden die exclusief zijn voor BAYC-houders.”
“De exclusiviteit van het BAYC-lidmaatschap was volledig gebaseerd op het opnemen en onderschrijven van zeer invloedrijke beroemdheden”.

De SEC heeft ook een oogje op Yuga Labs

In oktober meldde Bloomberg dat de SEC Yuga Labs onderzoekt of de verkoop van zijn digitale activa in strijd is met de federale wetgeving. Het zijn zo wie zo donkere dagen in crypto land, met meerdere coins die door de SEC worden onderzocht. De Ripple zaak is daar de meest bekende van. Dit betekent niet dat alle crypto coins fout zijn, maar wat wel duidelijk is dat er een hoop foute spelers tussen zitten die het niet zo nauw nemen met de wet. En zolang er nog geen markt regulering is, zal het lastig zijn zulke partijen op tijd te indentificeren.

In totaal worden er 37 mensen gedaagd in deze rechtzaak, waaronder de oprichters en het management team van Yuga Labs, MoonPay en haar CEO, Ivan Soto-Wright, Reddit mede-oprichter en investeerder Alexis Ohanian, NFT artiest Beeple, Ape DAO bestuursleden Amy Wu, Maaria Bajwa en Dean Steinbeck, Guy Oseary, Justin Beiber, Jimmy Fallon, Gwyneth Paltrow, Madonna, Paris Hilton, Serena Williams, Post Malone, Diplo, Snoop Dogg, Kevin Hart, Steph Curry, Future, The Weeknd, DJ Khaled, Adidas en verscheidene anderen.

Ondertussen zijn de prijzen van de meeste NFT’s behoorlijk in elkaar geklapt, en is het maar de vraag of de markt zich zal herstellen tot wat het al is geweest. Wat dat betreft blijft het nog steeds gokken met crypto.

Scroll to Top