Home » Nieuws » Top voetballers actief in crypto

Top voetballers actief in crypto

De crypto hype is heel de wereld over gegaan, waaraan iedereen, van jan modaal tot aan de grootste hollywood ster, aan mee heeft gedaan. Ondertussen weten we ook wie de sterren zijn die graag in crypto investeren, zoals Snoop Dogg, Elon Musk en Mike Tyson.

Ook in de voetbal wereld is populariteit van crypto enorm. Verschillende top voetballers hebben in Bitcoin en andere crypto munten geinvesteerd, of hun naam verbonden aan crypto gerelateerde projecten, zoals NFT collecties en Meme tokens. Hier duikt Cryptogokken.com iets dieper in de voetbal wereld en haar effectie voor crypto.

CasinoBonusWebsiteReview
100% & 100 spins
Up to 5 BTC + 200 FS
100% up to 1 BTC
100% up to 5 BTC
270 % bonus + free spins
110% bonus (1 BTC)
20 free spins
110% bonus
100% bonus (7Btc)


Een korte geschiedenis van crypto en voetbal: Een van de eerste banden tussen crypto en de voetbalwereld dateert van 2018, toen Harunustaspor, een Turks voetbal team, de speler Omer Faruk Kiroglu in Bitcoin vastlegde. Kort daarna volgde de eerste voetbal clubs die spelers in crypto uitbetaalden. De Rimini Football Club was de eerste voetbal vereniging die de aankoop van zijn aandelen in cryptocurrencies toestond.

Crypto en Voetbal vandaag

Vandaag de dag kunnen top spelers vaak al crypto pakketten ontvangen, als bonus bovenop hun contract, en steeds meer voetbal clubs brengen hun eigen club- of fan token uit.

Dit was het geval bij Lionel Messi. Toen hij zijn nieuwe contract bij Paris St.-Germain tekende, ontving hij van de club een “welkomstpakket” van 25 tot 30 miljoen euro. een groot deel daarvan was in crypto volgens Reuters.

Cristiano Ronaldo schiet de tokens binnen. De Portugese spits zou de eerste voetballer zijn van wie zijn doelpunten in cryptocurrencies werden gecompenseerd. Ronaldo heeft 770 Juventus Fan Tokens ontvangen toen hij voor de club uit Turijn speelde, dezelfde hoeveelheid als alle doelpunten die hij tot aan dat punt in zijn carriere had gescoord.

De Fan tokens zijn een steeds populairder middel voor voetbal clubs om extra inkomsten te generen, en zijn een perfect middel om prijzen en bonussen te vergeven aan fans en spelers. Maar het is uiteraard geen garantie voor een extra goudpot. Ondertussen is de waarde van de JUV tokens bijna 90% gedaald tijdens de lopende crypto winter. Dat komt erop neer dat Ronaldo op dit moment ongeveer $2764 aan JUV tokens bezit. Gelukkig voor hem hoeft hij daar niet van te leven. Het is een druppel in de emmer, aangezien hij een eigen vermogen van rond de $500 miljoen heeft.

Luis Suarez en Ronaldinho richten zich op de NFT hype

Suarez en Ronaldinho zetten in op NFT projecten. Luis Suarez kondigde de lancering van zijn NFT collectie afgelopen november aan. Suarez heeft meer dan 42 miljoen volgers op Instagram en bijna 17 miljoen volgers op Twitter. Met zulke social following kun je goede zaken doen en in samenwerking met het Nederlandse Visual Lab is er een veiling opgezet voor 30.000 NFT’s op de Ethernity-keten. 72 uur lang konden belangstellenden Suarez NFT’s kopen voor prijzen vanaf $50.

Ronaldinho is een NFT partnerschap aangegaan. Twee weken geleden kondigde de oud top speler van Barcelona, de lancering aan van zijn NFT-serie, gemaakt in samenwerking met Graph Blockchain. NFT’s omvatten ook speciale evenementen en fan-exclusieve ervaringen. Tegelijkertijd zal Ronaldinho de wereldambassadeur zijn van New World, een nieuw NFT platform voor aan- en verkoop en distributie van NFT’s, dat eigendom is van Graph Blockchain.

Ronaldinho en Suarez waren niet de eerste voetballers met NFT collecties. In augustus 2021 was Messi de eerste voetballer die zijn NFT-collectie te koop aanbood. De Australische kunstenaar Bosslogic heeft de collectie digitale stickers ontworpen. “Man From Tomorrow” is te koop voor rond de $10.494,32. Maar voor de Messi liefhebbers met een kleinere portemonnee is er ook “The Magician” verkrijgbaar voor slechts $41,99. Hoeveel deze ‘kunstwerken’ in de toekomst waard zullen zijn is nog zeer de vraag. Je kunt je afvragen hoeveel relevantie er in een ‘gepimpte’ Messi poster zit. Tijd zal het ons leren.

Ondertussen heeft Neymar naar verluidt de Bored Ape #6633 gekocht voor een waarde van 159,99 Ethereum. Dat is ongeveer $471170 op het moment van schrijven. En dat tijdens de crypto crash. Dat kan betekenen dat Neymar een erg goede deal heeft gemaakt, aannemend dat de prijs weer omhoog schiet zodra de Bear market voorbij is. Het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat het de hoogste prijs al heeft gehaald, en dat dit dus een investering zonder return zou kunnen zijn. Hij zal er zelf ongetwijfeld niet wakker van liggen.

Crypto en Sport toekomst muziek?

De trend van de opkomende crypto sponsorships lijkt zich door te zetten. Steeds meer internationale sport teams gaan sponsoringen aan met crypto bedrijven, zelfs stadionen worden hernaamd en krijgen crypto gerelateerde namen, zoals de Crypto.com Arena, het stadion van onder andere de LA Lakers. Het lijkt erop dat nu crypto voor het grote publiek is doorgebroken dat de aandacht van de crypto sector steeds meer naar bedrijven en sport clubs uit gaat. Vooral voetbal verenigingen zijn goede agenten voor deze nieuwe industrie met hun enorme achterbannen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de crypto markt zich verder ontwikkeld en hoe de sport wereld daar een rol in gaat spelen. Fan tokens en Club gerelateerde NFT collecties lijken een gouden zet te zijn, en het Metaverse spektakel moet nog gaan beginnen. Volgens de experts gaat dit ook een enorme nieuwe stroom aan inkomen genereren en de relatie tussen clubs en hun fans versterken.

Ben jij een sport kenner? Weet jij veel over voetbal, mma of paarden racen? Probeer eens sportwedden met crypto bij Cloudbet.
Open een account bij Cloudbet een account en ontvang tot aan 5 BTC en toegang tot ‘zero margin sports bets.

Scroll to Top