Home » Brokers » Anycoin Direct – Nederlandse Review

Anycoin Direct – Nederlandse Review

In 2013 werd het platform van Anycoin Direct gelanceerd. Het doel van de ontwikkelaars was om de beste klantbeleving te bieden. Om dat doel te behalen, begon men met het ontwikkelen van een uitgebreid en intuïtief platform. Uiteindelijk zijn de ontwikkelaars in dit doel geslaagd, aangezien veel klanten op dit moment met veel plezier via Anycoin Direct handelen. Sinds 2013 is dit één van de populairste crypto brokers in heel Europa geworden.

De voordelen van Anycoin Direct

Dat Anycoin Direct zo populair geworden is, heeft meerdere redenen. De belangrijkste redenen vind je in onderstaand rijtje:

  • 100% Nederlands bedrijf: het feit Anycoin Direct voor 100% een Nederlands bedrijf is, spreekt ons erg aan. De gehele website is hierdoor in het Nederlands, de app is in het Nederlands en de klantenservice is ook in het Nederlands.
  • Prima klantenservice: in het verlengde van bovenstaand punt kunnen we ook concluderen dat de klantenservice geweldig is. Je kunt op meerdere manieren contact opnemen met de Nederlandse klantenservice.
  • Gebruiksvriendelijk: wij zijn van mening dat het platform van Anycoin Direct erg gebruiksvriendelijk is. Dit is te danken aan de overzichtelijke website, aan de vele mogelijkheden en aan het gemak waarmee je kunt handelen. Uit de gebruiksvriendelijkheid blijkt in ieder geval duidelijk dat de gebruikers ‘de beste klantbeleving’ willen bieden.
  • Prima aanbod van coins: Anycoin Direct heeft ervoor gekozen om alleen de beste cryptocurrencies aan te bieden. Dit zijn de cryptocoins die betrouwbaar zijn en die over de gehele wereld groot zijn. Door alleen dergelijke coins aan te bieden, voorkomt Anycoin Direct dat je mogelijk in een scam trapt. Dus als je op zoek bent naar Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Solana, Tether, BNB, en meer top 20 coins zit je hier op het juiste adres.

De nadelen van Anycoin Direct

  • Geen eigen wallet: bij Anycoin Direct is er géén sprake van een geïntegreerde wallet in het platform. Je kunt bij deze brokers de gewenste coins aanschaffen, maar deze moet je daarna naar je eigen wallet doorsturen.
  • Kosten zijn niet heel transparant: Anycoin Direct heeft ervoor gekozen om meerdere soorten kosten te hanteren. Deze kosten zijn niet heel transparant, waardoor het op voorhand lastig is om te achterhalen wat je precies aan kosten moet betalen.

Account aanmaken bij Anycoin Direct

Een account aanmaken bij Anycoin Direct doe je in vier stappen. In eerste instantie moet je enkele gegevens invullen, waarna je een mailtje in je mailbox ontvangt. In dit mailtje staat een 4-cijferige code, welke je vervolgens op de website van Anycoin Direct in moet vullen.

Nadat je dit gedaan hebt, moet je allerlei persoonlijke gegevens invullen. Ook moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden. Nadat je dit gedaan hebt, adviseert Anycoin Direct je om een extra beveiligingsstap in te bouwen. Met dank aan deze beveiligingsstap maak je dit platform nóg veiliger.

Mobiele app

Anycoin Direct is één van de weinige brokers die geen mobiele app hanteert. Dit heeft vooral te maken met het feit dat men geen geïntegreerde wallet heeft. Je kunt bij Anycoin Direct alleen je coins kopen en verkopen, maar niet bewaren. Het is daardoor ook een stuk minder noodzakelijk om een mobiele app te hebben.

Kosten

Bij Anycoin Direct moet je rekening houden met servicekosten en met eventuele transactiekosten. Men heeft er voor gekozen om geen standaard kosten te hanteren. In plaats daarvan zie je bij elke order precies vermeld staan wat de bijbehorende kosten zijn.

De ervaring leert in ieder geval dat Anycoin Direct niet de voordeligste broker is. Ook hadden wij liever gezien dat deze broker ‘gewoon’ vaste handelskosten zou hanteren.

Betaalmethoden

Bij Anycoin Direct kun je uit de nodige betaalmethoden kiezen: creditcard, SEPA, Sofort, iDeal, Giropay, EPS en Bancontact. Bij sommige betaalmethoden moet je met transactiekosten rekening houden, maar ook dit zie je bij elke order vermeld staan.

Scroll to Top