Home » Brokers » eToro Nederland review

eToro Nederland review

eToro, een pionier op het gebied van sociale en copy trading, is een wereldwijde speler. Het bedrijf biedt beleggers de mogelijkheid om de transacties van professionals te kopiëren, maar het biedt momenteel alleen cryptocurrency-handel, die notoir volatiel is.

eToro overzicht

Gebruikers van eToro mogen al voor $ 10 beginnen met handelen in cryptocurrency, en het innovatieve handelsplatform stelt beleggers in staat geselecteerde handelaren met succesvolle trackrecords stap voor stap te spiegelen. Maar houd rekening met de risico’s die inherent zijn aan het verhandelen van deze zeer speculatieve activa.

Voordelen van eToro

Innovatief platform: eToro heeft naam gemaakt via zijn platform voor sociaal beleggen, een innovatief hulpmiddel waarmee gebruikers de transacties van andere investeerders kunnen kopiëren.

eToro is opgericht in 2007, here to stay en heeft meer dan 20 miljoen gebruikers in 140 landen over de hele wereld – en de VS. Door het grote success blijft eToro groeien en innovatief, en weet zo haar gebruikers erg tevreden te houden.

Nadelen eToro

Beperkte service wereldwijd en VS: eToro biedt zijn cryptoservice momenteel alleen aan in 44 Amerikaanse staten en Washington, DC. Terwijl alle inwoners van de VS zich kunnen aanmelden voor een gratis eToro-account voor virtuele handel, is eToro momenteel niet beschikbaar voor daadwerkelijke handel in cryptocurrency voor inwoners van deze staten: Delaware, Hawaï, Minnesota, Nevada, New York en Tennessee. Alle EU landen zijn uiteraard wel geaccepteerd.

Over het algemeen genomen kunnen we concluderen dat het eToro platform het meest aantrekkelijk is voor handelaren in cryptovaluta en social trading (waarbij je succesvolle traders op het platform kunt kopieeren).

Minimaal Stortingsbedrag eToro

Het minimale bedrag dat je bij eToro kunt storten is $ 50. Althans, dit geld voor inwoners van Nederland, Belgie en de rest van Europa. Inwoners van de UK en VS kunnen minimaal $10 overmaken, mensen buiten Europa en de VS, kunnen pas beginnen met een minimale storting tussen $200 tot $1000, afhankelijk van de locatie.


Handels- en transactiekosten Etoro

EToro brengt zijn handelskosten in rekening via spreads die kunnen stijgen en dalen met de marktomstandigheden. In tegenstelling tot sommige andere providers, rekent eToro een round-turn aan – één spread voor zowel het kopen als verkopen van crypto-activa. Spreads varieerden van 0,75% voor Bitcoin-transacties tot 5% voor de handel in Tezos. De meeste spreads voor cryptocurrency variëren tussen 1,9% en 2,9%. (Kijk op de site van eToro voor de huidige prijzen.)

Bitcoin en Crypto Currencies bij eToro

Er zijn 17 cryptocurrencies beschikbaar om te verhandelen op eToro. Directe crypto-naar-cryptohandel is niet beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, maar als Nederlander of Belg heb je daar geen problemen mee. Er is een crypto-naar-crypto conversie-optie, een ‘exchange’ functie vergelijkbaar met Binance bijvoorbeeld. Op dit moment kun je daar Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Stellar kopen, omwisselen, verhandelen of beleggen.

eToro Digitale portemonnee

EToro biedt een gratis digitale portemonnee om cryptocurrency op te slaan, bekend als eToro-portemonnee, beschikbaar in iOS en Android. De kosten om crypto om te zetten in fiat-valuta (dat wil zeggen, Amerikaanse dollars) en vice versa zijn 5%, wat voor sommige gebruikers een dure hap kan zijn in eventuele winsten. De minimale transactie is $ 125 en het maximum is $ 10.000.

Gebruikers kunnen cryptocurrency overzetten van het eToro-platform naar hun eigen digitale portemonnee, maar eToro notes muntoverdrachten zijn eenrichtingsverkeer – wat betekent dat overgedragen munten niet terug kunnen worden overgedragen naar het eToro-handelsplatform.

Social Trading

eToro was een van de eerste grote handels platformen dat zich erg op Social Trading heeft gericht, met groot success. Met de CopyTrader van EToro kun je automatisch handelen door de bewegingen van andere handelaren te kopieeren.
Hoe het werkt: je kiest een belegger die het goed doe ten die je wilt kopiëren en met een klik op een knop kun je zijn of haar posities automatisch spiegelen (met de optie van een stop-loss-niveau om potentiële verliezen te beperken).

Het minimumbedrag om een ​​gebruiker te kopiëren is $200 en het maximumbedrag is $500.000. Gebruikers kunnen tot 100 handelaren tegelijkertijd kopiëren. Zelfs zonder CopyTrader te gebruiken, kunnen gebruikers de portefeuilles, statistieken en risicoscores van miljoenen andere handelaren bekijken. (Hoewel ze volledige toegang hebben tot alle openbare profielen over de hele wereld, kunnen Amerikaanse klanten alleen andere Amerikaanse gebruikers kopiëren).

Mobiele applicatie eToro

De app van eToro is beschikbaar voor iOS en Android en heeft overwegend positieve recensies ontvangen. Ga naar de betreffende i-Store of Playstore om de officieele app te downloaden, zodat je ook onderweg kunt handelen, of snel kunt ingrijpen indien nodig.

Klanten Service en Support

De klantenondersteuning van eToro valt wat tegen en biedt alleen e-mailcontact of een supportticketoptie. Wij zien altijd graag een Live Support optie, zeker in gevallen waar je met hoge bedragen in de weer kan zijn. Dan is het fijn om te weten dat er altijd iemand voor je klaar staat indien noodzakelijk. Maar die is alleen verkrijgbaar voor ‘Club leden’ waar kosten aan verbonden zijn.

Conclusie

Voor beleggers in cryptocurrency die de bewegingen van serieuze cryptohandelaren willen kopieeren, is het sociale handelsplatform van eToro een aantrekkelijk aanbod. Met 17 cryptocurrencies om te kopen, heeft eToro een grotere selectie dan sommige andere Amerikaanse crypto-makelaars. En mensen die nieuw zijn in deze financieele handel, zullen dit platform ook erg aangenaam vinden. Ben je een doorgewinterde Forex Handelaar, of een pure crypto speculant, dan zijn er meerdere goede opties waar je uit kunt kiezen die misschien beter zijn dan eToro.

Scroll to Top