Home » Brokers » Bitvavo Nederland Review

Bitvavo Nederland Review

Bitvavo is één van de jongste brokers in ons land. Dit platform werd namelijk pas in 2018 gelanceerd, terwijl concurrenten al in 2013 het levenslicht zagen. Juist doordat Bitvavo relatief laat op de markt gekomen is, heeft deze broker een vliegende start door kunnen maken. Op dit moment is Bitvavo daardoor één van de populairste crypto brokers in heel Europa.

De voordelen van Bitvavo

Door de jaren heen is Bitvavo erg populair geworden. In zowel binnen- als in buitenland kiezen veel gebruikers voor Bitvavo. Iets wat onder meer aan onderstaande voordelen te danken is:

  • Lage transactiekosten: ten opzichte van andere brokers weet Bitvavo zich te onderscheiden door lage kosten te hanteren. Met dank aan de lage kosten is het mogelijk om een hoger rendement te behalen. Dát is uiteindelijk wat je wilt, niet waar?
  • Fijne interface: de gehele look and feel van de Bitvavo website is dik in orde. De interface is fijn, is gebruiksvriendelijk en is erg overzichtelijk. Je kunt dan ook op een aangename manier coins kopen en verkopen.
  • Bijzonder divers aanbod: bij Bitvavo kun je op dit moment uit meer dan 150 cryptocoins kiezen. Juist doordat dit aanbod zó uitgebreid is, kun je altijd in de gewenste cryptocoins handelen.
  • Bijzonder veel positieve beoordelingen: Bitvavo kan op bijzonder goede beoordelingen rekenen. Bovendien heeft men heel veel gebruikers: op dit moment maken zo’n 1 miljoen mensen gebruik van het Bitvavo platform.
  • Veilig en betrouwbaar: we kunnen tot slot stellen dat Bitvavo één van de betrouwbaarste brokers is. Dit komt onder meer doorat je uit allerlei aanvullende beveiligingsopties kunt kiezen.

De nadelen van Bitvavo

  • Niet ideaal voor day traders: wil je op serieuze manier met day traden aan de slag gaan? Dan biedt Bitvavo daar niet alle mogelijkheden voor. Zo kun je niet met bijvoorbeeld futures trading of Bitcoin margin aan de slag gaan.
  • De kleinste coins vind je niet bij Bitvavo: als je in kleine coins uit bijvoorbeeld Amerika wilt investeren, is dit niet mogelijk bij Bitvavo. Hiervoor moet je bij bijvoorbeeld Pancakeswap zijn.

Account aanmaken bij Bitvavo

Op de website van Bitvavo kun je snel en gemakkelijk een account aanmaken. Klik hiervoor op de blauwe button ‘Aanmelden’, vul de gevraagde gegevens in en check je mailbox. In je mailbox ontvang je een mail met daarin een link; middels deze link kun je de aanmelding bevestigen.

Vervolgens moet je nog enkele stappen doorlopen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. Dit is niet iets waar Bitvavo zelf voor gekozen heeft, maar is het gevolg van de wettelijke verplichtingen waar elke broker aan moet voldoen.

Mobiele app

Handelen bij Bitvavo is óók mogelijk via je smartphone of tablet. Bitvavo heeft namelijk een mobiele app ontwikkeld, waarmee je op een ideale manier kunt handelen. Men heeft bewust voor een relatief simpele app gekozen, waardoor je op een makkelijke manier kunt handelen. Voor extra opties en mogelijkheden kun je het beste de desktop versie van Bitvavo gebruiken.

Kosten Bitvavo

Bij Bitvavo betaal je handelskosten over het handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Heb je in de afgelopen 30 bijvoorbeeld 10.000 euro verhandeld op dit platform? Dan betaal je hier 0,25% aan taker fee over of 0,15% aan maker fee.

Daarnaast kun je ook nog rekening houden met stortingskosten. Bij bepaalde betaalmethoden betaal je bijvoorbeeld 1,50% aan kosten.

Betaalmethoden

Bij deze Nederlandse broker kun je uit acht betaalmethoden kiezen. Onder meer iDeal en een SEPA overboeking zijn volledig gratis. Als je van Sofort, Giropay of MyBank gebruik wilt maken, betaal je echter 1,50% tot 1,75% aan kosten. Qua kosten is het daarom aantrekkelijker om ‘gewoon’ van iDeal gebruik te maken. Houd wel rekening dat je in dat geval maximaal 10.000 euro over kunt boeken.

Wil je een andere Broker of Exchange proberen, lees dan een van de andere Broker reviews:
BTC Direct: een van de eerste Nederlandse Crypto Currency Exchange
Anycoin DirectNederlandse exchange met zeer gebruiksvriendelijke user interface
Bitcoin Meesterexchange waar je ook stakings mogelijkheden hebt
Litebit: Nederlandse exchange met zeer uitgebreid aanbod van verschillende crypto coins
AvaTrade: open hier een account als je geinteresseerd bent om te handelen in Crypto en CFD’s
eToro: hier koop je, en handel je in Crypto en CFD’s en kun je top traders kopieeren met hun social trading app

Scroll to Top