Home » Brokers » Hoe en waar koop je Bitcoin en Crypto?

Hoe en waar koop je Bitcoin en Crypto?

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met het aankopen en beleggen in Bitcoin, Ethereum en andere Crypto Coins. Er van uit gaande dat je nog niet in het bezit bent van BTC, moet je er eerst voor zorgen om een account bij een van de Crypto Exchanges (Brokers) aan te maken. Een Crypto Exchange is een beurs waar crypto munten verhandeld worden. Coinbase is een voorbeeld van een hoog aangeschreven intenationale exchange die aan te raden zijn. Je kunt ook voor een van de Nederlandse exchanges kiezen, wat wel zo makkelijk is. Bitvavo en Bitcoinmeester zijn twee goede voorbeelden hiervan. Let er alleen wel goed op met welke fees er word gewerkt en welke prijzen de beursen aanbieden, daar kunnen grote verschillen in zitten.

Brokers en Exchanges

Deze exchanges, de Crypto Brokers, werken met licenties, en zijn 100% veilig om geld naar over te maken. Je creeert een persoonlijk account, dat geverifieerd moet worden. Vervolgens maak je geld over van je bankrekening naar de specifieke handels rekening. Zodra dat binnen is kun je simpelweg jouw euro’s in Bitcoin omzetten. Laat woorden als ‘handels account’, ‘beleggen’ en ‘exchanges’ je niet afschrikken. Deze platformen zijn zo opgezet dat iedereen, dus ook mensen zonder enige financieele achtergrond, zich zelf wegwijs kunnen maken. Ook staan er tal van video tutorials online, waar heel duidelijk stap voor stap het proces doorlopen word. En een hulp desk om je verder te helpen indien noodzakelijk.

Op een exchange kun je dus crypto munten inkopen, omwisselen naar andere munten, of je kunt er jouw crypto geld uitcashen. Ook bieden de exchanges meer en meer investerings mogelijkheden aan, die jouw als klant zeer lucratieve extra’s kunnen opleveren.

Let op! Een account bij een van de exchanges is niet hetzelfde als het hebben van een crypto wallet. Een crypto wallet gebruik je puur om de crypto currency die je bezit veilig op te slaan. Het team van Cryptogokken.com raad dan ook altijd aan om een goede wallet aan te schaffen of te installeren. Vanuit je wallet kun je crypto currency versturen naar de exchange, om zo de coins om te wisselen of om er mee te gaan handelen. Omgekeerd stuur je net zo gemakkelijk Bitcoin, of een van de andere crypto coins, van de exchange terug naar je wallet.

Bitcoin Handels Platformen

Je kunt ook kiezen voor financieele platformen zoals eToro of AVATrading. Deze platformen zijn zo opgezet dat iedereen, ook zonder enige financieele nowhow hier aan de slag kunnen. Je maakt geld over van je bankrekening naar jouw handels account bij een van deze aanbieders. Vervolgens kun je daar direkt het geld omzetten in bijvoorbeeld Bitcoin. Maar je hoeft er niet per se crypto coins aan te schaffen, je kunt er ook voor kiezen om alleen te speculeren op de markt bewegingen van de specifieke crypto munten. Het voordeel van dit soort platformen is dat je geen bitcoin of andere crypto currency hoeft te bezitten, met kleine bedragen kunt handelen, en percentueel net zoveel winst kunt behalen. Je maakt een account aan, en na verificatie, kun je rechtstreeks aan de slag.

Investerings Banken

Steeds meer banken bieden nu ook beleggings portfolio’s aan die voor een groot gedeelt uit crypto currencies kunnen bestaan. Je kunt eenvoudig opties op bijvoorbeeld de Bitcoin kopen. Vaak hoor je van mensen die nog geen Bitcoin bezitten dat het nu te laat is. Uiteraard is het nooit ‘te laat’, en mensen moeten zich ook realiseren dat je niet een hele bitcoin hoeft aan te schaffen. Je kunt er dus voor kiezen om puur opties aan te schaffen, of om zelf op een van de exchanges voor een bedrag naar keuze wat Bitcoin aan te schaffen. Informeer bijvoorbeeld bij de ABN AMRO bank hierover.

Bitcoin is onderdeel van de toekomst, dus stop je kop niet in het zand en begin de mogelijkheden te onderzoeken. Je zult zien hoe eenvoudig en toegankelijk het is.

Samengevat

 • Je hoeft geen hele Bitcoin te bezitten, je kunt ook een stukje kopen.
 • Bitcoin en andere crypto munten schaf je aan op een crypto exchange (zoals Bitcoin Meester, BTC Direkt of Bitvavo)
 • Bitcoin omwisselen naar andere munten of cash geld doe je op de crypto exchange
 • Het opzetten van een account bij een van de aanbevolen beurzen kost je slechts enkele minuten
 • Schaf een Bitcoin / Crypto wallet aan om jouw crypto currencies veilig te bewaren. Op een exchange staan ze ook goed, maar je hebt geen volledige controle. En mocht een van de beurzen gehacked worden dan heb je kans om alles te verliezen. Dus voor langdurig opslaan altijd voor een wallet kiezen
 • Open een account op een van de handels platformen, zoals eToro of AVATrade, om eenvoudig te leren handelen met Bitcoin
 • Je kunt tegenwoordig in Bitcoin beleggen via de vele bankfondsen die worden aangeboden. Vraag voor meer informatie hierover bij jouw lokale bank.

Broker Reviews

Cryptogokken.com probeert zoveel mogelijk te informeren over alle brokers en exchanges. We hebben een lijst met de meest relevante en gerenomeerde brokers die volledig gereviewed zijn. Lees hieronder verder:

 • BTC Direct: een van de eerste Nederlandse Crypto Currency Exchange
 • Anycoin Direct: Nederlandse exchange met zeer gebruiksvriendelijke user interface
 • Bitcoin Meester: exchange waar je ook stakings mogelijkheden hebt
 • BitVavo: een van populairste exchanges in Nederland
 • Litebit: Nederlandse exchange met zeer uitgebreid aanbod van verschillende crypto coins
 • AvaTrade: open hier een account als je geinteresseerd bent om te handelen in Crypto en CFD’s
 • eToro: hier koop je, en handel je in Crypto en CFD’s en kun je top traders kopieeren met hun social trading app
Scroll to Top