Home » Brokers » BTC Direct Review

BTC Direct Review

In 2013 zagen meerdere Nederlandse cryptobrokers het levenslicht, waaronder BTC Direct. Zoals de naam al doet vermoeden, richtte deze broker zich in eerste instantie op de Bitcoin. Door de jaren heen is het aanbod van cryptocoins bij deze broker echter toegenomen. Net zoals de populariteit; op dit moment is BTC Direct één van de populairste brokers van ons land.

De voordelen van BTC Direct

Is het aan te raden om een account bij BTC Direct aan te maken? Ja, zeker. Met dank aan de onderstaande voordelen:

 • Simpel: deze broker valt vooral door de eenvoud op. Het is makkelijk om een account aan te maken. Het is makkelijk om de gewenste coins te kopen. En het is gemakkelijk om de gewenste stappen te doorlopen.
 • Erg betrouwbaar: sinds 2013 heeft BTC Direct bewezen dat men erg betrouwbaar is. Je kunt hierdoor dan ook met een gerust hart een account bij BTC Direct aanmaken.
 • Uitgebreid platform: wat ons betreft is BTC Direct méér dan alleen een broker. Je kunt dit eigenlijk zien als een uitgebreid platform waarop je ook het beste cryptocurrency nieuws kunt vinden.
 • Opgenomen in het crypto register: in 2020 werd bekend gemaakt dat BTC Direct opgenomen werd in het crypto register van de Nederlandse Centrale Bank. Concreet betekent dit dat deze brokers aan alle eisen voldoet.
 • Snel handen: via het platform van BTC Direct handel je snel. Je koopt snel cryptocurrencies aan, waarna je deze ook weer snel kunt verkopen. Daarbij is het ook ideaal dat je middels iDeal geld kunt storten of geld naar je bankrekening over kunt boeken.

De nadelen van BTC Direct:

 • Hoge kosten: de kosten bij een transactie kunnen tot wel 3% oplopen. Dit is hoog te noemen, zeker in vergelijking met de kosten van/bij andere brokers.
 • Extra kosten: als je voor bijvoorbeeld betaling middels creditcard kiest, moet je met nóg meer extra kosten rekening houden. Het totale kostenplaatje loopt hierdoor vrij hoog op bij BTC Direct.

Account aanmaken bij BTC Direct

Zoals we eerder in deze BTC Direct review al aangegeven hebben, draait bij dit platform alles om de eenvoud. Dit geldt ook voor het aanmaken van een account. Een account bij BTC Direct aanmaken verloopt snel en verloopt probleemloos.

Op de website kun je op ‘Account aanmaken’ klikken, waarna je allerlei velden in moet vullen. Nadat je dit gedaan hebt, ontvang je een mail met daarin een link. Door op deze link te klikken, bevestig je het aanmaken van je account. Je moet vervolgens nog meerdere stappen doorlopen, welke allemaal het gevolg zijn van wettelijke verplichtingen voor brokers.

Mobiele app

Met de BTC Direct app is het een fluitje van een cent om mobiel te handelen. Je kunt via je smartphone of tablet snel een account openen, je saldo aanvullen, nieuwe coins kopen of coins verkopen. De mobiele app van BTC Direct is naar onze mening handig, overzichtelijk en bijzonder snel.

Kosten

Het kopen en verkopen van crypto gaat bij BTC Direct gemakkelijk, maar je betaalt hier vrij veel geld voor. Wil je Bitcoin kopen? Dan betaal je hier 2% aan kosten voor. Wil je Litecoin kopen? Dan betaal je hier 3% aan kosten voor.

Ook voor het verkopen van de cryptocoins betaal je geld. Bij Bitcoin bijvoorbeeld 1%, maar bij Litecoin en Ethereum 2%.

Betaalmethoden

Op dit moment kun je bij BTC Direct uit de volgende betaalmethoden kiezen:

 • iDeal
 • Bancontact
 • Bankoverschrijving (SEPA overboeking)
 • Creditcard (Visa en Mastercard)

Ben je van plan om met je creditcard te betalen? Houd dan rekening met een toeslag van 1,5%. Als je voor één van de andere betaalmethoden kiest, hoef je niet bang te zijn voor extra kosten. 

Ben je ook geinteresseerd in Bitcoin, wat het is, wat je er mee kan doen en waar je met bitcoin kunt gokken? Lees dan verder.

CasinoBonusWebsiteReview
200% Bonus tot 1 BTC + 50 Free Spins
UP TO $ 20,000
110% bonus (1 BTC)
110% bonus
€1,000 + 250 Free Spins
1000 Euro + 100 Gratis Spins (ideal betaling mogelijk)
1.5 BTC, 15 ETH or 150 LTC
100% up to 1 BTC

Scroll to Top