Home » Brokers » Handelen en Investeren in Crypto

Handelen en Investeren in Crypto

Wanneer mensen aan Bitcoin en andere crypto currency denken, word het nog vaak onterecht in verband gebracht met gokken. Niet direkt met gokken in een crypto casino, maar meer de aanschaf zelf die als een gok word beschouwd. Nu we ondertussen al meer dan 15 jaar aan deze nieuwe ‘industrie’ hebben kunnen wennen, is die gedachte wat achterhaald. Tegenwoordig heb je meerdere gerenomeerde brokers, exchanges en handels platformen, waar je gemakkelijk en veilig jouw eerste stappen kunt zetten om actief te worden in dit zeer aantrekkelijke crypto landschap.

Er zijn verschillende mogelijkheden van wat je met Bitcoin, Ethereum en andere crypto currencies kunt doen. Naast dat je op een exchange coins kunt kopen om weg te zetten voor ‘later’, zijn er ook opties om te beleggen in een bepaalde coin, of in een samengesteld fonds van verschillende crypto munten. Een andere mogelijkheid is om te speculeren op de koers stijgingen en dalingen van specifieke coins, waarbij het niet eens noodzakelijk is om een bepaalde crypto munt aan te schaffen. Voor de verschillende mogelijkheden om crypto te kopen, er mee te handelen of om er in te investeren zijn verschillende platformen ontwikkeld, waar ook mensen zonder enige financieele achtergrond gemakkelijk aan de slag kunnen.

In principe heb je de crypto exchanges, de crypto brokers en de CFD platfromen, ieder met haar eigen functies. Maar je ziet steeds meer dat er all-in-one platformen ontstaan, die steeds meer functies toevoegen. Bitvavo is een goed voorbeeld van een bekende exchange. Hier kun je crypto currency inkopen en/of omwisselen in een andere munt soort. Dus als jij jouw Bitcoin over wilt zetten in Litecoin, dan kun je hier terecht. Vandaag zie je dat je bij Bitvavo ook kunt beleggen en investeren in nieuwe opkomende coins. Voorbeelden van de beste Nederlandse brokers en top exchages zijn:

  • BTC Direct: een van de eerste Nederlandse Crypto Currency Exchange
  • Anycoin Direct: Nederlandse exchange met zeer gebruiksvriendelijke user interface
  • Bitcoin Meesterexchange waar je ook stakings mogelijkheden hebt
  • BitVavo: een van populairste exchanges in Nederland
  • Litebit: Nederlandse exchange met zeer uitgebreid aanbod van verschillende crypto coins
  • AvaTrade: open hier een account als je geinteresseerd bent om te handelen in Crypto en CFD’s
  • eToro: hier koop je, en handel je in Crypto en CFD’s en kun je top traders kopieeren met hun social trading app

CryptoGokken.com heeft een een uitgebreide sectie die geheel gefocust is op deze verschillende crypto brokers, crypto exchanges en crypto handels platformen, met uitgebreide reviews. Lees daar verder als je meer informatie over een van deze brands wilt.

Scroll to Top