Home » Nieuws » Aristocrat Leisure Limited neemt volgende stap in de overname van NeoGames S.A.

Aristocrat Leisure Limited neemt volgende stap in de overname van NeoGames S.A.

Last Updated on May 15, 2023 by Simon

De bekende iLottery en iGaming content provider NeoGames S.A. zal worden gekocht door Aristocrat Leisure Limited, een grote speler in de entertainment en content productie sector. Een Business Combination Agreement werd ondertekend door de betrokken partijen, en NeoGames krijgt $ 29,50 per aandeel, of $ 1,2 miljard in totaal, in een all-cash deal.

Royalty krijgt De statutaire zetel, de maatschappelijke zetel en de centrale administratie zullen allemaal naar NeoGames worden overgebracht. Deze waren voorheen gevestigd in Luxemburg, maar zullen nu worden verplaatst naar de Kaaimaneilanden, waar NeoGames zich zal aansluiten bij een ander bedrijf in volledige eigendom van Aristocrat. Het merk NeoGames zal blijven bestaan.

[table “9” not found /]

De beslissing is goedgekeurd door de raad van bestuur van NeoGames en er zal nu een transactie plaatsvinden. Wanneer NeoGames een particulier bedrijf wordt, zullen de bestaande aandelen worden ingetrokken en zal het bedrijf een flinke som cash ontvangen. Aandelen zullen niet meer op de open markt worden aangeboden.

Afhankelijk van een aantal variabelen, waaronder de typische sluitingsvoorwaarden, overheidsgoedkeuringen en de instemming van de huidige aandeelhouders van NeoGames, kan het hele overnameproces tot 12 maanden duren. Zij hebben een overname goedgekeurd en bezitten vandaag ongeveer 20.382.242 aandelen, of bijna 61% van het totaal.

NeoGames – een marktleider:

Een van de topbedrijven op zijn gebied op de wereldmarkt is NeoGames. Tal van loterij- en kansspelexploitanten kunnen profiteren van haar uitstekende eigen technologieplatforms, twee spelstudio’s die overtuigende gokkasten creëren, en een verscheidenheid aan diensten met toegevoegde waarde. Een geavanceerd content aggregatie systeem en een innovatief platform voor sportweddenschappen dat bijzonder geliefd is bij gebruikers ronden de portfolio van het bedrijf af. Haar klanten kunnen kiezen uit een reeks van B2B tech- en managementdiensten.

Scroll to Top