Home » Nieuws » Top 5 Crypto Paradijsen 2022

Top 5 Crypto Paradijsen 2022

Last Updated on June 8, 2022 by Simon

Ben je op zoek naar een land waar je rustig van je crypto kunt leven, zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen? Ondanks dat er nog geen echte markt regulatie is voor Crypto, word er in de meeste landen wel belastingen geheven. Het gaat dan vooral over vermogens belasting of inkomsten belasting. Maar in 2022 zijn nog steeds een aantal bestemmingen, in Europa en daarbuiten, waar je geheel belasting vrij, of met minimale heffingen, van je Bitcoin, Ethereum en andere crypto munten kunt genieten.

Top 5 Crypto Paradijsen

Als je voor jezelf hebt besloten de stap te maken om te verhuizen naar een belasting technisch Crypto paradijs, check dan goed wat het land precies aanbied. Er kunnen kleine verschillen zijn waardoor het ene land net iets aantrekkelijker voor jou kan zijn dan het andere. Lees hier een overzicht van de 10 meest aantrekkelijke crypto landen, en wat de algemene regels zijn als het aankomt op het betalen van belasting.

  1. Portugal

Hou je van de zon, lekker eten en belastingvrije crypto in Europa? Dan is Portugal de bestemming voor jou. Sinds 2018 zijn alle opbrengsten van de verkoop van crypto belastingvrij. Daarbij word crypto handel ook niet beschouwd als beleggingsinkomsten, dus handelen in crypto word ook niet belast. Zolang je niet als een bedrijf opereert, dan is je crypto ook vrijgesteld van btw en inkomstenbelasting. Dus voor de overgrote meerderheid van de crypto bezitters is Portugal een belastingvrij land.

Hou wel in de gaten dat er een verandering kan komen in de regels zoals ze nu zijn, aangezien de Portugese minister van Financiën heeft aangekondigt dat in de toekomst nieuwe belasting regels zullen gelden.

2. Zwitserland

Zwitserland staat al erg lang bekend om haar gunstige belasting klimaat, en voor de crypto bezitters is dat niet anders. Door het moderne belasting beleid betreffende Bitcoin en andere crypto currencies is Zwitserland een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor crypto millionairs om zicht te vestigen. Dat houdt niet in dat je helemaal geen belasting hoeft te betalen, maar het is een geheel andere structuur dan dat je in andere landen ziet end at maakt het zo gunstig.

In het geval dat je aan crypto mining doet, of als je een daghandelaar bent zul je inkomstenbelasting betalen en een vermogensbelasting die elk jaar wordt geheven op jouw totale nettowaarde. Het tarief van de vermogensbelasting hangt af van het kanton waarin u woont.

Echter, voor individuele beleggers die niet professioneel handelen, is er vrijstelling van vermogenswinstbelasting voor de winsten. Dus het verkopen en verhandelen van crypto is voor individuen belastingvrij.

3. Duitsland

Duitsland is niet geheel belastingvrij als het op crypto aankomt, maar ze hebben wel een aantal eigenzinnige belastingsregels die inhouden dat beleggers gemakkelijk cryptobelastingen kunnen vermijden.

Bitcoin en andere cryptocurrencies worden gezien als privégeld en niet als een kapitaalgoed. Dat is belangrijk, want als je je crypto langer dan een jaar vasthoudt, betaal je er geen belasting over wanneer je ze later verkoopt, omwisseld of uitgeeft. Indien je crypto binnen het jaar omwisseld of uitcashed moet er wel belasting betaald worden, zolang de winsten meer dan €600 bedragen.

Een andere regel waar je in Duitsland rekening mee moet houden is dat je belast word op inkomsten die uit crypto beleggingen worden gehaalt. Dus ben je een actieve handelaar, of herinvesteer of stake je jouw crypto om er meer winst uit te halen, dan is dit niet belasting vrij. Pas na 10 jaar van het bezitten van deze ‘winsten’ word het als privegeld beschouwd, en zullen er geen heffingen meer zijn.

Voor de duidelijkheid, hier de gevallen wanneer je in Duitsland belast word als het op crypto aankomt:

Uitbetaald worden in crypto

Crypto mining

Beleggen van crypto

Het verkopen, omwisselen of uitgeven van crypto die je minder dan een jaar in bezit hebt als de winst meer dan €600 bedraagt

Het verkopen van belegde crypto binnen 10 jaar

4. El Salvador

El Salvador kwam wereldwijd in het nieuws als het eerste land ter wereld dat Bitcoin tot wettig betaalmiddel maakte. Het land hoopt hiermee meer investeringen in hun economie aan te trekken. Om dit verder te bevorderen, stelt het land buitenlandse investeerders nu ook vrij van het betalen van belasting op Bitcoin-winsten of -inkomsten. En omdat BTC een wettig betaal middel is, moeten bedrijven betalingen in Bitcoin accepteren. El Salvador is daarmee een van de weinige landen waar je ook echt de munt kunt gebruiken om goederen en services mee aan te schaffen.

5. Singapore

Singapore is een top crypto bestemming en een van de meest aantrekkelijke plekken voor zowel particulieren als crypto bedrijven om zich te vestigen.

Er is geen Capital Gains Tax, waardoor individuele beleggers en bedrijven niet onderworpen worden aan deze belasting. Dus ook geen heffingen op de handel en verkoop van crypto. En omdat crypto als een immateriëel goed word gezien, wordt het uitgeven van crypto’s aan goederen en diensten gezien als ruilhandel, niet als een betaling. Dus ook geen inkomsten belasting op crypto.

Andere crypto bestemmingen

De vijf landen die we hierboven beschreven hebben zijn een aantal van de beste bestemmingen voor crypto houders die belasting vrij van hun crypto willen genieten. Uiteraard zijn er nog meerdere bestemmingen die misschien beter bij jou passen:

Maleisië: In Maleisië zijn cryptotransacties belastingvrij voor individuele beleggers. Actieve crypto handelaren worden wel belast.

Kaaimaneilanden: Deze eilanden groep staat al lang bekend als een belastingparadijs voor zowel bedrijven als investeerders buiten de cryptomarkt, en crypto is geen uitzondering op hun lakse belastingwetten. Voor zowel crypto bedrijven als individuele investeerders is er geen belasting.

Puerto Rico: Hoewel Puerto Rico een territorium van de Verenigde Staten is, wordt het beschouwd als een buitenlands land wat de federale inkomstenbelasting betreft en het bepaalt dus zijn eigen belastingwetten. Alle crypto die je hebt, verkrijgt of verhandelt als inwoner van PR is geheel belasting vrij. Over de crypto die je bezitte voordat je naar Puerto Rico kwam moet wel belasting betaald worden.

Crypto en regulatie

Belastingdiensten en overheden over de hele wereld zijn er nog niet helemaal uit hoe om te gaan met crypto en de belasting ervan. De Europese Unie is nog druk bezig met een wetgeving. Hierdoor kunnen er grote verschillen zijn tussen landen als het aankomt op het belasting beleid betreffende Crypto en de handel in Crypto. Blijf daarom goed op de hoogte en bezoek cryptogokken.com om het laatse nieuws betreffende bitcoin en crypto te ontvangen.

Zin om eens te gokken met Bitcoin? Probeer dan eens van de vele top crypto casino’s!

Scroll to Top